Посли G7 закликали Авакова протистояти екстремістським угрупованням – ЗМІ

Субота, 23 березня 2019, 11:26

Посли країн "Групи семи" (G7) адресували листа міністрові внутрішніх справ України Арсенові Авакову із застереженням щодо можливого зриву виборів і загрози діяльності "екстремістських рухів" в Україні. 

Про це повідомляє "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) з посиланням копії двох листів, підготовлених послами.

Повідомляється, що один з листів був надісланий у приватному порядку, у другому листі перед оприлюдненням були використані розмиті формулювання.

"Посли G7  закликають Арсена Авакова діяти проти насильницьких політичних екстремістських груп, які можуть стати загрозою для майбутніх виборів і можуть узурпувати роль Національної поліції" - йдеться у статті.

У листі, адресованому Авакову від 15 березня, французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що "група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать".

Глава МЗС Австрії у Москві розкритикувала Київ за недопуск спостерігачів з РФ на вибори

"Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду", – заявила Дюмон.

При цьому вона зробила завуальоване посилання на "Національний корпус" і "Національні дружини".

Речник МВС Артем Шевченко підтвердив, що Аваков отримав листа. Після цього, 21 березня відбулася зустріч посла США Марі Йованович з Арсеном Аваковим, під час якої  обговорювалася важливість ролі МВС і його відповідальність у "протистоянні загрозам та запобіганні насильству з боку екстремістських груп".

Нагадаємо, 20 березня посли країн "Великої сімки" в Україні опублікували заяву, в якій висловили віру в те, що майбутні вибори президента України будуть "по-справжньому конкурентними". У заяві не йдеться про небезпеку екстремістських рухів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.