Румунія підтвердила намір перенести своє посольство у Єрусалим всупереч лінії ЄС

Понеділок, 25 березня 2019, 08:14

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що країна перенесе своє посольство в Ізраїлі в Єрусалим.

Цю заяву вона зробила у неділю під час свого виступу на конференції Американсько-ізраїльського комітету громадських зв'язків (AIPAC) у Вашингтоні, повідомляє The Jerusalem Post.

"Я, як прем'єр-міністр Румунії, та уряд, який я очолюю, перенесемо наше посольство в Єрусалим. Наша підтримка держави Ізраїль та єврейської громади є постійною. Я сповнена рішучості сприяти більш тісним відносинам між Ізраїлем і всім Європейським союзом, особливо зараз, коли Румунія головує в Раді Європейського союзу", - сказала вона.

Меркель просила президента Румунії не переносити посольство в Єрусалим - ЗМІ

У квітні румунський уряд схвалив меморандум зі згодою на перенесення посольства, проте президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що такий крок може відбутися лише після досягнення мирної угоди між Ізраїлем і палестинцями.

У жовтні 2018 року Румунія повідомила, що вона завершила аналітичний звіт про можливе перенесення свого посольства в Ізраїлі в Єрусалим.

Перед заявою Денчіле у неділю президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес сказав, що його країна "негайно" відкриє свою дипломатичну місію в Єрусалимі.

"Гондурас негайно відкриє нашу офіційну дипломатичну місію, і цей крок розширить наше посольство до столиці Ізраїлю Єрусалиму", - сказав Ернандес.

В Ізраїлі розраховують, що Україна перенесе своє посольство до Єрусалима

Нагадаємо, Угорщина і Словаччина пообіцяли відкрити дипломатичні місії в Єрусалимі всупереч лінії ЄС про те, що місто має бути розділене між Ізраїлем і майбутньою палестинською державою.

У травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.