Меркель просила президента Румунії не переносити посольство в Єрусалим - ЗМІ

П'ятниця, 16 листопада 2018, 16:06

Канцлер Німеччини Ангела Меркель застерігала президента Румунії Клауса Йоганніса від намірів про переведення посольства в Ізраїлі до Єрусалима.

Про це повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на західні дипломатичні джерела.

За даними видання, Меркель дзвонила Йоганнісу і просила не слідувати прикладу США, які в травні перевели своє посольство з Тель-Авіва.

Також повідомляється, що Меркель телефонувала іншим європейським політикам, намагаючись завадити переміщенню європейських посольств до Єрусалиму.

У жовтні міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану заявив, що його відомство завершило аналітичний звіт про потенційне перенесення посольства Румунії до Єрусалиму та передало цей документ прем'єр-міністру.

Раніше США вирішили закрити офіс Організації визволення Палестини у Вашингтоні, оскільки він не сприяв переговорам з Ізраїлем. Вашингтон також вирішив припинити фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA) та скасував виділення Палестинським територіям допомоги на суму $200 мільйонів.

У травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.