Ердоган заявив, що з Софійського собору у Стамбулі можуть знову зробити мечеть

Понеділок, 25 березня 2019, 16:09

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Софійський собор, який був побудований в часи Візантії і нині є музеєм, може знову стати мечеттю.

Про це повідомляє  Hurriyet daily news.

"Це не є ненормальною пропозицією. Це не щось неможливе, це можна зробити легко. Ми могли б навіть назвати її мечеттю Ая-Софія замість музею, і її можна було б відвідати зовсім безкоштовно", - сказав Ердоган.

За його словами, статус музею з Софійського собору зняти дуже легко. При цьому Ердоган нагадав, що статус музею Ая-Софії був наданий Республіканською народною партією – найстарішою в Туреччині, яка займає лівоцентристські позиції і нині перебуває в опозиції.

Ердоган також зазначив, що інші історичні мечеті в Стамбулі, такі як Блакитна мечеть, відкриті для всіх відвідувачів і шанувальників безкоштовно.

На соборі в Солсбері невідомі вивісили прапор Росії

Побудований в 6 столітті Візантійською імперією,  Софійський собор був центральним для Грецької Православної Церкви протягом 916 років і був перетворений в мечеть після османського завоювання Константинополя в 1453 році. Мечеттю Ая-Софія була до 1935 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.