Нападник на посольство КНДР в Мадриді передав дані ФБР - cуд

Вівторок, 26 березня 2019, 16:57

Один з 10 зловмисників, які вчинили напад на посольства Північної Кореї в Мадриді 22 лютого, за день після цього контактував з Федеральним бюро розслідувань Сполучених Штатів.

Про це заявив у вівторок Високий суд Іспанії, пише Reuters.

Міністерство внутрішніх справ Іспанії раніше заявляло, що поліція розслідує інцидент в посольстві, але не надало деталей, окрім того, що постраждав північнокорейський громадянин і що ніхто не подавав скарги з приводу нападу.

У офіційному документі, що базується на розслідуванні, Верховний суд заявив, що один чоловік із групи - мексиканський громадянин, який проживає в Сполучених Штатах - 27 лютого зв'язався з ФБР, щоб передати інформацію про інцидент в посольстві, зокрема аудіовізуальні записи.

Серед зловмисників - громадяни Мексики, Сполучених Штатів і Південної Кореї.

У посольстві КНДР в Мадриді знайшли арсенал зброї

Мексиканський громадянин заявив, що він здійснив рейд добровільно. Він не ідентифікував своїх подільників, сказано в документі суду.

22 лютого група невідомих чоловіків вторглася в посольство Північної Кореї в Мадриді, зв’язала персонал і через чотири години втекла з комп’ютерами. В Іспанії не виключили причетність спецслужб США до нападу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.