У головному офісі Swedbank провели обшуки у справі про відмивання грошей

Середа, 27 березня 2019, 13:17

Правоохоронні органи провели обшуки в головному офісі одного з найбільших банків Швеції Swedbank, щодо якого проводиться розслідування у зв’язку зі скандалом про відмивання грошей у країнах Балтії.

Про це повідомляє AP.

Шведське управління з питань економічних злочинів заявило, що обшук у середу був зроблений від імені головного прокурора Томаса Лангрота, який перевіряє, чи отримали 15 найбільших акціонерів Swedbank інформацію про зв'язок банку зі скандалом з відмиванням грошей перед появою розслідування шведського телебачення минулого місяця

Нагадаємо, за даними оприлюдненого 20 лютого розслідування, Swedbank може бути причетним до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема Росії та Азербайджану.

За даними телекомпанії SVT, у період між 2007 та 2015 роками приблизно півсотні клієнтів Swedbank перевели близько 40 млрд крон (за підрахунками шведів, ідеться про $5,8 млрд) підозрілих коштів між Swedbank та Danske Bank.

Нагадаємо, Danske Bank оголосив, що закриває свої філії в Росії, Естонії, Литві та Латвії через підозри у відмиванні грошей через свій естонський підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: