Клімкін розповів про проблеми українців за кордоном через підроблені документи

Четвер, 28 березня 2019, 15:48

Українські консули дедалі частіше повідомляють про затримання українців у країнах ЄС через підроблені документи.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", у своєму Facebook написав міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін.

"Наші консули дедалі частіше повідомляють про затримання українців у країнах ЄС через підроблені документи, за якими наші співгромадяни влаштовуються на роботу в Євросоюзі. Дипустанови України роблять все від себе залежне для захисту прав українців за кордоном, але якщо людина порушила закон, то має понести за це покарання", - пише міністр.

Українців, які все ж вирішили виїхати за кордон, Клімкін закликає: "Не будьте занадто довірливими. Не купуйте "липові" паспорти. Витратьте більше часу та зусиль і зробіть усе в законний спосіб. Стати жертвою шахраїв, які наживаються на людських долях, дуже легко".

За його словами, правоохоронці країн ЄС часто бачать таку підробку відразу, "неозброєним оком", тому проблеми виникнуть при першому ж контакті з офіційними органами іноземної держави.

Голоси мільйонної діаспори: чи може голосування за кордоном визначити результат виборів

"Підробка паспортних документів - важкий злочин, намагатися працювати з підробленими документами значно небезпечніше і гірше, ніж перебувати за кордоном взагалі без будь-яких документів. Звертаюся також до тих, кому не байдужі долі їхніх рідних, близьких, друзів, що вирішили шукати заробітку деінде. Попередьте їх про можливі небезпеки", - зазначив очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Порушення може призвести до обмеження права в’їзду в ЄС, додав міністр.

Чехія минулоріч вислала понад 1000 українців з польськими дозволами на роботу

Міністр соціальної політики Андрій Рева минулого року заявляв, що на постійній основі за кордоном працевлаштувалися понад 3 млн 200 тисяч громадян України. За даними медіа, за кордоном може працювати вже понад 6 млн українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.