Мей: доведеться виходити з ЄС без угоди або брати участь у виборах

П'ятниця, 29 березня 2019, 17:08

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей попередила про серйозні наслідки після третього провального голосування парламенту за угоду про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"За замовчуванням Велика Британія повинна вийти з ЄС 12 квітня - всього череза 14 днів. Будь-який подальший шлях майже напевно спричинить за собою необхідність участі Британії в європейських парламентських виборах", - сказала Мей депутатам відразу після голосування.

За її словами, будь-яка подальша відстрочка повинна мати чітку мету і має бути узгоджена з іншими 27 державами-членами ЄС.

"Викликає глибокий жаль той факт, що Палата громад знову не змогла підтримати упорядкований відхід з Європейського Союзу. Боюся, що тут ми досягли меж цього процесу", - сказала Мей.

Парламент Британії втретє провалив угоду про Brexit

Президент Європейської ради Дональд Туск відразу після голосування у Лондоні вирішив скликати позачерговий саміт ЄС на 10 квітня.

Відповідно до рішення останнього саміту ЄС, якщо угода не затверджена, затримка Brexit буде короткою - до 12 квітня, і тоді Британія повинна буде оприлюднити свої наступні кроки або вийти без угоди.

Сьогоднішнє голосування не було зобов'язуючим, тож не виключено, що парламент проведе ще одне наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.