МЗС Естонії: Росія повинна припинити тиск на кримських татар

П'ятниця, 29 березня 2019, 18:17

Естонія закликала Росію припинити протиправні дії проти кримських татар на окупованому півострові.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Естонії, повідомляє "Європейська правда".

"Тиск на кримських татар має закінчитися - глибоко занепокоєні після почутих звітів про обшуки будинків та затримання в незаконно анексованому Росією Криму. Погіршення ситуації з правами людини є неприйнятним. Ми уважно стежимо за ситуацією", - йдеться у повідомленні.

Раніше Держдепартамент США засудив Росію за затримання 23 мешканців Криму, яких звинувачують в участі в організації Хізб ут-Тахрір.

27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Кремль: президент Естонії не виявляла бажання зустрітися з Путіним під час візиту до Москви

23 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних. Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня.

Європейський Союз закликав Росію припинити свавільні обшуки у будинках кримських татар та гарантувати дотримання усіх основоположних прав на території незаконно анексованого півострова.

МЗС України висловило протест у зв'язку з подіями в Криму, закликало міжнародну спільноту відреагувати на них, зокрема, посилити санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: