"Brexit-хабар": уряд Британії створює фонд на $2,1 млрд для підтримки окремих міст

Понеділок, 4 березня 2019, 10:12

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у понеділок оприлюднить плани зі створення фонду у розмірі 1,6 млрд фунтів стерлінгів (2,11 млрд доларів), який допоможе стимулювати економічне зростання в громадах, що підтримують Brexit.

Як повідомляє Reuters, "Фонд сильніших міст" розглядається багатьма як частина зусиль Терези Мей для забезпечення підтримки її угоди про Brexit з боку опозиційних депутатів-лейбористів. Мова про законодавців, які представляють райони, зокрема, північної Англії, що голосували за вихід з ЄС.

Уряд заявив, що гроші будуть направлені у ті райони, які не отримали справедливу частку для процвітання, та будуть використовуватися для створення нових робочих місць, допомоги в навчанні людей і стимулювання економічної активності.

Прес-секретар опозиційної Лейбористської партії Джон Макдоннелл відреагував, що фонд є "Brexit-хабарем". "Цей фонд для міст відганяє відчаєм уряду, який опустився до підкупу членів парламенту задля отримання голосів за їхній руйнівний флагманський закон про Brexit", - сказав він.

В британському уряді запевняють, що кошти не пов’язані з підтримкою угоди. "Цей фонд працюватиме, не залежно від результату (голосування за угоду. – Ред.)", - запевнив міністр у справах общин і місцевого самоуправління Джеймс Брокеншир.

Один мільярд фунтів вже виділено, причому більше половини направлять в міста на півночі Англії. Уряд заявив, що ще 600 мільйонів фунтів будуть доступні для громад по всій країні.

Критики стверджують, що фонд, будучи розподіленим між великими районами, не забезпечить окремим містам достатню кількість грошей, і не компенсує те, що вони втратили в результаті урядових скорочень в останні роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: