Макрон пропонує низку реформ ЄС: єдина "мінімалка", клімат-банк, рада безпеки

Вівторок, 5 березня 2019, 08:54

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував низку реформ для забезпечення майбутнього Європейського союзу. Його ініціативу вівторок опублікують у 28 країнах ЄС.

Про це пише BBC.

На думку Макрона, ЄС необхідна загальна мінімальна заробітна плата, яка була б "прийнятною для кожної країни" і колективно обговорювалася щорічно, будучи гарантією того, що громадяни ЄС отримують "однакову оплату за ту ж роботу".

Макрон пропонує створити Європейське агентство захисту демократій, яке забезпечить європейськими експертами кожну державу-член ЄС, щоб захистити внутрішній виборчий процес від кібератак, фейкових новин і фінансування політичних партій зовнішніми силами.

Президент Франції пропонує створення Європейської ради внутрішньої безпеки, яка передбачає всеєвропейське агентство прикордонних сил та офіс з надання притулку, а також Європейську раду безпеки, яка б мала "Велику Британію на борту".

Серед його пропозицій також Європейський клімат-банк, який фінансуватиме перехід ЄС до запропонованих ним екологічних цілей, "нульовий обсяг вуглецю до 2050 року і пестициди, скорочені вдвічі до 2025 року".

Європейські сили безпеки харчових продуктів Макрон хоче створити, щоб "поліпшити наш контроль за харчовими продуктами" і захистити їх від "загрози лобі" за допомогою "незалежної наукової оцінки речовин, небезпечних для навколишнього середовища та здоров'я".

Ідею створення Конференції для Європи французький лідер прагне реалізувати до кінця цього року, щоб зміни могли бути запропоновані та схвалені представниками інституцій ЄС та держав-членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.