Макрон спробував згладити напругу між Францією та Італією: просто непорозуміння

Понеділок, 4 березня 2019, 10:51

Французький президент Еммануель Макрон описав нинішні дипломатичні відносини між Римом та Парижем як прості "непорозуміння".

Про це пише Politico.

"Останні події не є серйозними", - сказав Макрон у інтерв'ю головному каналу громадського мовлення Італії Rai 1. "Ми повинні пройти повз них".

Франція в лютому відкликала свого посла в Римі через "безпідставні і безпрецедентні атаки Італії з часів закінчення війни", а також "скандальні заяви" італійського керівництва. Це сталося після того, як віце-прем’єр Італії Луїджі Ді Майо зустрівся у Франції з представниками протестного руху "жовтих жилетів".

Наприкінці січня французьке Міністерство закордонних справ викликало посла Італії після того, як Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Ще один віце-прем'єр Маттео Сальвіні підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси. Він назвав Макрона "жахливим президентом" і зазначив, що "справа не у французькому народі".

У інтерв'ю в неділю Макрон не згадував ім'я Ді Майо або Сальвіні, але сказав, що "бувають часи, коли друзі не розуміють один одного".

Він сказав, що розмовляв з італійським президентом Серджіо Маттареллою і анонсував, що "він відвідає Париж 2 травня, щоб відсвяткувати 500-річчя Леонардо да Вінчі, і ми поговоримо про Європу і наше спільне майбутнє".

Макрон також виявив симпатію до італійців, які "бояться" імміграції: "ЄС несе відповідальність за те, що він не зміг почути страхи італійців і не допомагав Італії з тягарем, з якими вона зіткнулася", сказав він.

"Ви повинні вкласти своє серце і душу в це, я не кажу, що це буде легко, але ми повинні будувати історію разом. Між нашими двома країнами завжди була любов і дружба. Любов дозволить нам подолати всі перешкоди", - додав Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.