У Німеччині росіянина звинуватили в підготовці теракту

Вівторок, 5 березня 2019, 12:42

У Берліні 31-річного громадянина РФ Магомета-Алі С., затриманого в серпні минулого року, звинуватили в підготовці вибуху та тяжкого злочину проти держави.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури Німеччини.

"Обвинувачений підозрюється в тому, що в жовтні 2016 року він зберігав у себе в квартирі істотні обсяги вибухової речовини - перекису ацетону", - сказано в повідомленні.

"При цьому він хотів разом з окремо переслідуваним і зараз затриманим у Франції Клементом Б. здійснити ісламістськи мотивований напад у Німеччині, щоб вбити якомога більше людей або принаймні поранити. Для нього було важливим розпалити атмосферу страху і невизначеності серед населення Федеративної Республіки Німеччина", - зазначили в прокуратурі.

За даними прокуратури, крім 22-річного Клемента Б. із Франції, громадянин РФ готував цей теракт також із тунісцем Анісом Амрі, який 19 грудня 2016 року в'їхав на вантажівці в натовп у Берліні.

Планам влаштувати вибух в Німеччині завадив випадок: кримінальна поліція, яка ще не знала про існування бомби, допитала Магомета-Алі, який раніше привернув її увагу. Побоюючись викриття, спільники вирішили роз'їхатися. Француза затримали в квітні 2017 року у Марселі, а росіянина - в серпні 2018 року в Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: