Смертельна пожежа на курорті в Греції: 20 підозрюваним висунули звинувачення

Вівторок, 5 березня 2019, 18:57

Прокуратура Греції висунула звинувачення 20 підозрюваним у справі про смертельну пожежу в приморському місті Маті, в результаті якої загинули 100 осіб минулого року.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Прокуратура висунула звинувачення в підпалі з необережності, в ненавмисному вбивстві і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень в результаті недбалості стосовно 20 нинішніх і колишніх державних чиновників.

 
Последствия пожара

Серед підозрюваних - губернатор Аттіки, мери двох міст, колишній і нинішній начальники пожежної служби.

Звинувачення також були пред'явлені 65-річному чоловікові, який, як вважають, почав пожежу після того, як випадково підпалив деревину біля свого будинку.

Вищевказані злочини передбачають тюремне ув'язнення терміном до п'яти років, яке у виняткових випадках може досягати 10 років.

Прокурори виправдали чотирьох осіб, імена яких були вказані в судових позовах, поданих родичами жертв і тих, що вижили.

Три прокурори згадують у своїй доповіді "повне непорозуміння" між компетентними органами в боротьбі з вогнем, "хаос і крах системи" компетентних служб, а також кримінальні помилки та упущення в усуненні смертельних випадків.

Доповідь не згадує незаконне будівництво в якості однієї з причин пожежі. Досьє містить 350 сторінок показань свідків і доказів, зібраних під час розслідування.

Нагадаємо, 23 липня 2018 року в передмісті популярного грецького морського курорту Маті спалахнула пожежа, викликана сильними вітрами.

Люди опинилися в пастці всередині своїх будинків або на вузьких вулицях, багато хто не зміг врятуватися через щільну забудову і забудовані виходи на узбережжя.

Ця лісова пожежа стала найбільш смертоносною в Європі з 1900 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: