Італія планує приєднатися до нового китайського Шовкового шляху

Середа, 6 березня 2019, 08:10

До кінця березня Італія планує підписати меморандум про взаєморозуміння для того, щоб стати частиною китайської ініціативи "Один пояс, один шлях" (BRI), що викликало критичну реакцію Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Financial Times.

"Переговори ще не завершені, але, можливо, це буде зроблено вчасно до візиту президента КНР Сі Цзіньпіна", - повідомив Мікеле Герачі, заступник міністра економічного розвитку Італії.

Сполучені Штати заявили, що проект навряд чи допоможе Італії економічно і може значно пошкодити міжнародний імідж країни.

"Ми розглядаємо BRI як ініціативу, "зроблену Китаєм для Китаю", - сказав Гарретт Маркіз, речник Ради з національної безпеки Білого дому.

"Один пояс, один шлях" – глобальна ініціатива уряду Китаю щодо торговельно-економічної, культурної та науково-технологічної співпраці. В рамках ініціативи розбудовується найбільш масштабний транспортно-логістичний проект ХХІ століття, який поєднає Китай та країни Західної Європи.

Ініціатива, яку підтримав президент Сі, має на меті пов'язати Китай морським і сухопутним шляхом з південно-східною і центральною Азією, Близьким Сходом, Європою і Африкою через інфраструктурну мережу на лінії старого Шовкового шляху.

Крім активізації торгівлі та інвестицій, Сі має на меті посилити обмін у таких галузях, як наука, технологія, культура та освіта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.