Прем'єр Чехії відкинув план Макрона: "більше Європи" означає "більше Франції"

Середа, 6 березня 2019, 10:45

Пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона щодо реформування ЄС не справили враження на прем'єр-міністра Чехії Андрея Бабіша, який назвав їх "повністю відірваними від реальності".

Про це повідомляє Parlamentnilisty.cz.

"Я помітив, що коли Франція каже "більше Європи", це фактично означає "більше Франції". Але це не може бути так. Ми всі рівні в Європі", - сказав він.

"Кожен має свою історію, різний рівень економіки і трохи різні очікування від ЄС. Наш народ не приймає, коли одна країна намагається диктувати іншим свої ідеї - всі лідери ЄС повинні спочатку поговорити один з одним", - зазначив Бабіш.

За його словами, Євросоюз має змінитися, але не так, як пропонує Макрон. "Наприклад, не Brexit є ознакою загрози ЄС, а те, що деякі речі в союзі не працюють належним чином. ЄС повинен повернутися до своїх коренів і, перш за все, зосередитися на завершенні спільного ринку, усуненні економічних бар'єрів і вирішенні ситуації безпеки", - каже Бабіш.

"Ми також підтримуємо країни на Балканах - наші поліцейські охороняють кордон. Також не буде надмірного тиску щодо гармонізації, чого багато країн не хоче, в областях, як податки або мінімальна заробітна плата. Ми не хочемо об'єднаної Європи, яка буде зв'язана однаковими правилами для всього. Ми не хочемо єдиних податків і зборів для всього ЄС. Думаю, ми повинні разом почати розв'язувати проблеми, з якими ми стикаємося, наприклад, незавершений внутрішній ринок, Brexit, захист зовнішніх кордонів", - додав Бабіш.

Читайте детальніше повну статтю Макрона "Як нам доведеться змінити Європу після Brexit".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.