Лідер іспанських ультраправих засудив глобалізм Меркель і Макрона

Четвер, 7 березня 2019, 11:30

Генеральний секретар іспанської ультраправої партії Vox заявив про необхідність оберігати Європу, захищаючи свої країни від "глобалізму Меркель, Макрона і Сороса".

Про це він сказав під час заходу в Європейському парламенті в середу, 6 березня, повідомляє Euractiv.

"Найкращий спосіб захистити Європу – це захистити кожну націю на континенті", - сказав Хав'єр Ортега Сміт перед аудиторією своїх прихильників.

Ультра-націоналістична партія Vox може стати першою крайньою правої силою, яка увійде в іспанський парламент з 1978 року, через 40 років після падіння диктатури.

Ортега Сміт засудив "глобалізм Меркель, Макрона та Сороса" і "мультикультуралізм", який хоче "видерти душу Європи", відкривши двері для "міграційного вторгнення".

Його слова багато в чому відповідають риториці прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який звинуватив Брюссель і магната угорського походження Джорджа Сороса в різкому зростанні міграції в Європі за останні кілька років.

На відміну від інших ультраправих сил в Європі, Vox не вважається "антиєвропейською". Проте під час заходу Ортега Сміт заявив, що саме Європа, а не європейські інституції, повинна бути захищена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: