Польський міністр звинуватив прем'єра Чехії в кампанії проти польської їжі

Четвер, 7 березня 2019, 08:33

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш може мати особисті мотиви у запровадженні обмежувальних заходів щодо імпорту польського м'яса.

Про це заявив польський міністр сільського господарства Ян Кшишоф Ардановський в інтерв'ю Gazeta Polska, пише TVP.info.

Ардановський зазначив, що чехи люблять купувати польські продукти харчування завдяки їхній високій якості та низькій ціні, але лідери країни, можливо, намагаються "виштовхнути" польську їжу з ринку через спроби Чехії збільшити внутрішнє сільськогосподарське виробництво.

"Адже власником однієї з найбільших переробних компаній Чехії є прем'єр-міністр цієї країни", - сказав польський міністр.

Нагадаємо, скандал спалахнув через демонстрацію на польському телебаченні прихованої зйомки на бійні біля Острув-Мазовецької на північному сході Польщі. На відео показали, як корів, які нездужали навіть стояти, затягують з вантажних автомобілів на бійню.

Польська влада визнала, що ця яловичина потрапила до Фінляндії, Угорщини, Естонії, Румунії, Швеції, Франції, Іспанії, Литви, Португалії та Словаччини.

Як повідомило Міністерство сільського господарства Чехії, близько 300 кг м'яса, в якому могла бути сальмонела, надійшло до магазинів Праги, Варнсдорфа, Нового Биджова і Костелця-на-Лабі, а також в окремі ресторани.

Відтоді Чехія посилила перевірки ввезеного з Польщі м'яса, що викликало невдоволення в Брюсселі. ЄК дала Празі 10 днів, щоб припинити свої заходи, проте чеські чиновники відкинули цю вимогу.

Після отримання листа з ЄК в Чехії заявляли про виявлені нові партії зараженого м'яса. Чехія закликає до загальноєвропейської інспекції м'яса з Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.