Поліція Стамбула застосувала сльозогінний газ на демонстрації жінок 8 березня

фото
Субота, 9 березня 2019, 10:51

Стамбульська поліція застосувала сльозогінний газ 8 березня під час акції протесту тисяч жінок, які вимагали більших прав і засуджувати насильство.

Про це повідомляє AFP.

Поліція намагалася завадити учасницям акції протесту вийти до головної пішохідної торгової вулиці міста Істікляль. Сили безпеки відштовхували натовп, пускали сльозогінний газ і погрожували їм собаками.

Минулого року Жіночий день пройшов мирно, але турецька влада виступила з заявою про заборону будь-якої демонстрації на центральній вулиці міста перед маршем цього року.

Перед початком протесту територія була оточена поліцією, яка встановила кордони навколо центральної площі Таксим, а багато місцевих магазинів були закриті.

фото - AFP
фото - AFP

Зрештою, тисячі демонстранток пропустили до невеликої частини проспекту для проведення протесту.

Вони розгорнули плакати із гаслами "Феміністське повстання проти чоловічого насильства і бідності", і "Я народилася вільною і житиму вільно".

Демонстрантки також скандували гасла - "Ми не мовчимо, ми не боїмося, ми не підкоряємося".

Але пізніше люди опинилися в пастці між двома охоронними кордонами і були розігнані поліцією за допомогою сльозогінного газу.

Активістки вже давно звинувачують уряд президента Реджепа Тайіпа Ердогана в тому, що недостатньо робить для того, щоб зупинити насильство проти жінок.

У 2018 році 440 жінок були вбиті під час злочинів, пов'язаних з їхньою статтю, порівняно з 210 у 2012 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.