У Раді Європи спростовують, що генсек просив збільшити йому пенсійну виплату

оновлено
Середа, 10 квітня 2019, 10:35

В офісі генсека Ради Європи наполягають, що він не просив збільшити йому розмір допомоги після відставки і не буде отримувати постійної пенсії від організації.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі генсека РЄ.

Передусім у генсека наголосили, що Ягланд не отримуватиме пенсії від Ради Європи, оскільки він не перебуватиме на посту протягом десяти років, що є пороговим значенням для того, щоб отримувати пенсію від РЄ.

"Натомість, як і будь-які інші керівники міжнародних організацій, він (Ягланд) отримуватиме допомогу протягом 3 років після завершення каденції генсека і йому будуть повернуті внески, які він сплачував у пенсійну схему Ради Європи з огляду на те, що він іде з посади до завершення терміну в 10 років" - повідомили в прес-службі РЄ.

При цьому там підкреслюють, що розмір допомоги, яку Ягланд отримуватиме протягом трьох років після завершення каденції, не буде збільшений вдвічі і він сам про це не просив.

В офісі генсека наголосили, що у випадку з генсеком Ягландом Рада Європи дотримуватиметься тих самих правил, які застосовувалися до його попередників.

Раніше член української делегації у ПАРЄ Марія Іонова заявила, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд звернувся до апарату РЄ з пропозицією про збільшення йому одноразової виплати у зв’язку з виходом на пенсію удвічі - із 100 до 200 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: