Генсек Ради Європи просить збільшити йому разову передпенсійну виплату до 200 тисяч євро - депутат

оновлено
Вівторок, 9 квітня 2019, 16:11

Член української делегації у ПАРЄ Марія Іонова стверджує, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд звернувся до апарату РЄ з пропозицією про збільшення йому одноразової виплати у зв’язку з виходом на пенсію удвічі, в апараті Генсека це заперечують.

Як повідомляє "Європейська правда", Іонова заявила про це, перебуваючи у Страсбурзі.

"Той генсек, який тривалий час намагається поновити право голосу російській делегації без виконання нею умов для цього. Це той генсек, який сьогодні свій виступ присвятив бідканню, як бюджету Раді Європи катастрофічно не вистачає внесків делегації РФ. І одночасно попросив про збільшення цієї виплати", - написала Іонова на своїй сторінці у Facebook.

Ягланд сьогодні під час сесії запитань дійсно говорив про необхідність збільшення фінансування з боку країн-членів через те, що РФ припинила робити внески.

В офісі генсека пізніше уточнили, що принцип формування виплат при виході генсека на пенсію не змінився, і він не отримуватиме постійної пенсії від Ради Європи.

"Якщо європейські уряди серйозно ставляться до прав людини, вони повинні забезпечити адекватне фінансування Ради Європи" (чий бюджет становить менше половини від бюджету ЄС). Так, менше половини відсотка", - процитував слова Ягланда речник Ради Європи Даніель Хольтген.

Ягланд пропонує зміну правил Ради Європи із поверненням Росії до ПАРЄ

Зазначимо, що внесок РФ у бюджет Ради Європи становить приблизно 33 млн євро, або 7% від бюджету організації.

Сьогодні стало відомо, що у ПАРЄ змінюють текст термінової доповіді, яка мала б забезпечити зняття санкцій і повернення російської делегації до роботи в Асамблеї.

Напередодні політичний комітет ПАРЄ підтримав принципові поправки до термінової доповіді, через яку проросійське лобі намагається змінити регламент, що забезпечило б повернення делегації Росії.

Німецькі дипломати та депутати відкрито вели активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи. У стінах Асамблеї точились гострі дискусії, і дійшло до лайки з боку лобістів Москви на адресу української делегації.

Голосування щодо доповіді відбудеться у ПАРЄ в середу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.