У Литві розглянуть обмеження щодо "Россия 24" через заяви Жириновського

Середа, 10 квітня 2019, 12:10

Литовська комісія з питань радіо і телебачення 10 квітня розгляне питання про обмеження ретрансляції в Литві зареєстрованого в Росії телеканалу "Россия 24".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Як сказав голова комісії Мантас Мартішюс, до Вільнюса запросили представників телеканалу, щоб отримати від них пояснення у зв'язку з випуском програми "Вечір з Владіміром Соловйовим" наприкінці листопада минулого року.

"РТР-Молдова" оштрафували за трансляцію військового параду в Москві

"У програмі були встановлені порушення, при яких поширювалася неприпустима інформація, розпалювалася ворожнеча. Ми чекаємо, поки представники каналу нададуть пояснення, і потім буде прийнято рішення", - сказав Мартішюс.

Як стверджує комісія, в програмі депутат Держдуми РФ Владімір Жириновський закликав "знищити Захід", почавши ядерну війну.

Національні і європейські правові акти передбачають різні процедури щодо телеканалів, зареєстрованих в Євросоюзі і третіх країнах. Якщо телеканал зареєстрований не в ЄС, то діють більш прості процедури розгляду порушень, і литовська комісія може швидше приймати рішення про тимчасове обмеження ретрансляції. Комісія каже, що це діє щодо зареєстрованого в Росії каналу "Росія 24".

Через підбурювання до війни і розпалювання ворожнечі Литва застосовувала до деяких російських телеканалів максимальні обмеження ретрансляції терміном на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.