Другий турецький аеропорт виправив Kiev на Kyiv

Середа, 10 квітня 2019, 17:59

Аеропорт турецького міста Даламан з наступного тижня почне вживати написання назви української столиці Kyiv відповідно до української транслітерації.

Як повідомляє "Європейська правда, про це заявив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"#KyivNotKiev З наступного тижня аеропорт м.Даламан (провінція Мугла) переходить на українську транслітерацію", - написав Сибіга у Twitter.

Він також зазначив, що з травня відкривається новий рейс з Дніпра до Даламану. Цей турецький курорт лідер із зростання кількості українських туристів, щороку туристичний потік збільшується на 20%.

Нагадаємо, у березні один із найбільших міжнародних аеропортів світу – стамбульський аеропорт імені Ататюрка – почав використовувати англомовне написання українських міст Київ, Харків, Львів та Одеса відповідно до української транслітерації.

Нещодавно аеропорти Будапешта, Таллінна і Вільнюса виправили назву Kiev на Kyiv. Міжнародний лондонський аеропорт Лутон також вживатиме назву Kyiv при зазначенні столиці України.

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.