Лідер іспанської партії назвав українського футболіста расистом і неонацистом

П'ятниця, 12 квітня 2019, 10:06

Генеральний секретар лівої іспанської партії "Подемос" Пабло Іглесіас назвав українського футболіста Романа Зозулю, який грає в Іспанії, расистом і неонацистом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив в інтерв'ю провідному спортивному іспанському виданню Marca.

"Розумно було б, якби в Німеччині найняли футболіста, у якого є татуювання зі свастикою, а також він робить нацистський жест? Коли ми говоримо про Зозулю, ми не говоримо про футболіста з певними ідеологічними поглядами, на які, безумовно, кожен має право, ми говоримо про неонацистів. Ми говоримо про расизм, який завдає футболу величезної шкоди. Ось, чому я думаю, що фанати "Райо Вальєкано" подали приклад демократичної прихильності", - сказав Іглесіас.

В Іспанії скоро відбудуться парламентські вибори, і лідер "Подемос", очевидно, вирішив підвищити свій рейтинг, використавши міф, поширений ультрас клубу "Райо Вальєкано", відомих лівими поглядами.

 
Севільське видання АВС у 2016 році написало про "неонацистську провокацію Зозулі" і називало бойовиків на Донбасі "проросійськими ополченцями".

Зозуля перейшов в цей клуб в 2016 році, але місцеві фанати відразу звинуватили його в неонацизмі, прийнявши тризуб на його футболці за нацистський символ.

Зозуля відомий своєю проукраїнською позицією, він влаштовував аукціони для збору коштів для купівля спорядження для військових, допомагав різним фондам, неодноразово відвідував українських військових на передовій.

Пізніше Зозуля пішов з "Райо" в клуб "Альбасете", де виступає і сьогодні. Його клуб випустив заяву на підтримку українця.

"Рада директорів і вся сім'я "Альбасете" хоче висловити слова підтримки Роману Зозулі. Його поведінка за рік в нашому клубі була прикладом для всіх. Він справжній приклад в роздягальні, він підтримує наші соціальні проекти, які організовує "Альбасете" з метою створення більш справедливого і рівноправного суспільства", - йдеться в заяві.

За українця заступилася і Асоціація іспанських футболістів, яка висловила повну підтримку Зозулі.

"AFE намір висловити повну підтримку Роману Зозулі. Ми хочемо найрішучішим чином засудити деякі прояви, які ми вважаємо неприйнятними в правовій державі. Ми готові надати допомогу гравцеві для того, щоб він міг захистити свої права", - йдеться в заяві на сайті організації.

Агент Зозулі Володимир Кузьменко в коментарі сайту повідомив Tribuna.com сказав, що вони будуть подавати в суд на Іглесіаса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.