Будапешт: прем'єр Швеції хоче покарати Угорщину через мігрантів

Понеділок, 15 квітня 2019, 14:34

Будапешт заявляє, що прем'єр Швеції Стефан Льовен хоче "нав'язати нелегальних іммігрантів Угорщині".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу уряду Угорщини.

"Шведський прем'єр-міністр є проіміграційним політиком, який хоче нав'язати нелегальних іммігрантів Угорщині, і хоче покарати угорців за те, що вони сказали "ні" квотам на обов'язкове переселення", - заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто, відповідаючи на заяву Льовена.

Прем'єр-міністр Швеції раніше сказав: якщо хтось не готовий взяти на себе відповідальність, то це повинно мати ціну. "У такій ситуації країни не зможуть отримати фінансування ЄС так само, як отримують сьогодні. Угорщина є однією з країн, яка отримує найбільше фінансування від ЄС, і вона каже: ні, ми не будемо брати на себе відповідальність за міграцію".

Південь і схід Європи більше хвилює еміграція, ніж імміграція - опитування

Сійярто сказав: "Угорщина бере на себе справжню відповідальність у зв'язку з нелегальною імміграцією з огляду на те, що угорські паркани також захищають західну і північну частини Європи". "А що стосується фінансування ЄС, це не благодійна пожертва, а належить Угорщині відповідно до угод з ЄС в обмін на те, що ми відкрили наші ринки для західноєвропейських підприємств, які отримують значні прибутки в Угорщині", - додав він.

19 лютого МЗС Швеції викликало угорського посла у зв’язку з різкими заявами міністрів уряду Угорщини у відповідь на коментар міністра соціальних справ Швеції Анніки Страндхол про нову сімейну політику Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: