КНДР вимагає від США виключити Помпео з ядерних переговорів

Четвер, 18 квітня 2019, 11:09

Північна Корея закликала замінити держсекретаря США Майка Помпео в переговірній групі на "більш обережного і зрілого" парламентера.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Вимогу оголосив високопоставлений чиновник Міністерства закордонних справ Північної Кореї, стверджуючи, що кожного разу, коли Помпео "суне свого носа, переговори між двома країнами йдуть безрезультатно".

"Я боюся, якщо Помпео знову братиме участь у переговорах, результат знову буде поганим, і переговори стануть заплутаними", - сказав генеральний директор департаменту в американських справах Квон Чон-Гун, якого процитувало державне агентство KCNA.

"Тому навіть у разі можливого відновлення діалогу з США, я б хотів, щоб нашим колегою по діалогу був не Помпео, а інша людина, яка більш обережна і зріла в спілкуванні з нами", - додав він.

США зафіксували несумісну з денуклеаризацією активність КНДР - генерал

Напередодні агенція KCNA поширила інформацію про випробування в КНДР нової керованої тактичної зброї, здатної нести потужну боєголовку.

Нагадаємо, у лютому Дональд Трамп і Кім Чен-Ин зустрілися в Ханої, щоб обговорити денуклеаризацію, але переговори провалилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.