Росія просить Захід відреагувати на прагнення Албанії до об'єднання з Косовом

Четвер, 18 квітня 2019, 16:10

Росія закликає Захід відреагувати на прагнення Албанії до об'єднання з Косовом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

Москва нагадує про позицію прем'єр-міністра Албанії Еді Рами, який закликав уряди в Приштині і Тирані "почати роботу над спільним стратегічним проектом, який об'єднає албанців до 2025 року".

"На жаль, західні покровителі Тирани продовжують робити вигляд, що не помічають активних "великоалбанських" устремлінь", - заявляють в МЗС РФ, вказуючи на "активізацію зусиль щодо інтеграції албанонаселених районів ряду сусідніх з Албанією балканських країн".

Водомети і штурм парламенту: в Албанії не згасають антиурядові протести

"Єврорегіони навряд чи продуктивно вибудовувати виключно за етнічною ознакою. Подібна лінія не тільки ускладнює діалог Белграда і Приштини, але й підриває атмосферу довіри у всьому Балканському регіоні. Закликаємо західних партнерів Албанії прореагувати, нарешті, на очевидні "албаноцентричні" устремління Тирани і замість вибудовування сумнівних структур на локальному рівні домогтися від Приштини виконання своїх зобов'язань зі створення Товариства сербських муніципалітетів Косова, які були підписані косоварами і Високим представником ЄС із закордонних справ і політики оборони ще в квітні 2013 року", - додали у відомстві.

Лідери Албанії сподіваються, що Євросоюз у червні ухвалить рішення про початок переговорів про членство країни у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: