Розслідування Мюллера не знайшло змови Трампа з Росією - генпрокурор

Четвер, 18 квітня 2019, 16:50

За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Про це заявив генеральний прокурор США Вільям Барр, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Розслідування не встановило, що учасники кампанії Трампа вступили в змову або скоординувалися з російським урядом у його діяльності з втручання на виборах", - сказав Барр на прес-конференції.

Радники Трампа і Путіна провели переговори в Москві

"Російські оперативники не мали співпраці з президентом Трампом або кампанією Трампа", - сказав він перед оприлюдненням відредагованого звіту Мюллера.

Барр каже, що звіт Мюллера містить 10 епізодів з участю президента Дональда Трампа, які були досліджені як потенційні акти перешкоджання правосуддю. Він зазначає, що немає достатніх доказів для встановлення злочину президента.

Трамп також не використовував свої повноваження для того, щоб вплинути на розслідування, додав Барр.

Сам Трамп назвав розслідування про втручання Росії у вибори "найбільшим політичним обманом усіх часів". Міністерство юстиції США, як очікується, опублікує пізніше в четвер підсумкову доповідь.

Доповідь Мюллера також описує факти втручання Росії у вибори президента США і злочини, вчинені особами, пов'язаними з російським урядом, в ході цих зусиль.

Йдеться про спроби вплинути на результат передвиборної гонки шляхом створення фальшивих акаунтів в соціальних мережах і так званої "армії тролів", а також про злам серверів Демократичної партії і "злив" через сайт WikiLeaks електронних листів, що містили негативну інформацію про Гілларі Клінтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.