Єврокомісія заявила, що штрафуватиме Грецію за кожну годину "літнього" часу. Це був жарт

Вівторок, 2 квітня 2019, 11:07

Делегація Європейської комісії в Афінах у понеділок 1 квітня злила у ЗМІ жартівливе повідомлення про тисячні штрафи для Греції за переведення годинників.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Politico.

Як стверджує видання, у День сміху делегація поділилась зі ЗМІ неправдивою інформацією "в рамках кампанії проти дезінформації".

У фейкових повідомленнях, опублікованих грецькими ЗМІ, йшлося, що Брюссель оштрафує Грецію на тисячі євро за переведення годинників у неділю.

Грецькі видання, посилаючись на неназвані "джерела", повідомили, що Греції доведеться платити 17 650 євро штрафу за кожну годину,  поки країна не погодиться повернути стрілки назад.

Країни ЄС відхилили план скасувати переведення годинників у 2019 році - ЗМІ

Представники Єврокомісії в Афінах повідомили, що фальшиве повідомлення було "для підвищення обізнаності про дезінформацію".

Джордж Маркопулос, представник ЄС в Афінах, зазначив у своїй заяві, що простий пошук в Інтернеті викрив би фейк, додавши, що фальшиві новини є "одним із центральних викликів нашого часу".

ЄС скасує переведення годинників на літній і зимовий час

У ЄС ведеться активна дискусія щодо необхідності припинити переводити годинники. Минулого тижня Європейський парламент вирішив, що країнам-членам потрібно більше часу для підготовки до скасування переведення годинників, і перенесли цей процес на 2021 рік.

Більшість греків, які взяли участь в опитуванні ЄС щодо скасування переходу на літній і зимовий час, висловились проти нього. При чому участь греків в європейському опитуванні була дуже низькою – всього 0,3% відповіли на питання.

Читайте також: "Годинник Європи: як Євросоюз скасовує "літній" та "зимовий" час"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.