Італія критикує плани Німеччини змінити тарифи на транспортування газу

Вівторок, 2 квітня 2019, 13:22

Італія висловила незадоволення з приводу можливого підвищення тарифів на транспортування газу, що надходить з Німеччини, заявивши, що це коштуватиме італійським споживачам 300 мільйонів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

З початку 2018 року Німеччина вела консультації для створення гармонізованих тарифів на транспортування газу, щоб створити нову прозору методологію ціноутворення.

Передбачається, що ціни на доступ до ринкової площі будуть рівні, незалежно від оператора мережі. Цей тип тарифної системи більше підходить для газових мереж, які об'єднані і мають менше односпрямованих потоків, як в Німеччині.

Однак Італія скаржиться на те, що введення тарифу призведе до зростання цін на кордоні, тому що газ, який "залишає" Німеччину, буде коштувати більше, ніж раніше.

''Нафтогаз'': "Північний потік-2" не запустять до 2020 року

Італійське газове управління (ARERA) стверджує, що реформа вплине на оптовий газовий ринок Італії.

ARERA стверджує, що імпортований з Німеччини газ безпосередньо встановлює італійську оптову ціну. Тому будь-які додаткові витрати, пов'язані з транспортуванням, впливають на італійський газовий ринок в цілому.

За даними ARERA, прогнозоване збільшення транспортних витрат у зв'язку з тарифної реформою в Німеччині становить 0,387 євро/МВт*год, що представляє собою додаткові витрати в розмірі приблизно 300 млн євро на рік на поставку газу в Італію.

Єврокомісія відмовилася коментувати німецько-італійський газовий тарифний суперечка. Однак в Брюсселі заявили, що Комісія стежить за належним виконанням у всіх країнах ЄС, в тому числі в Німеччині, правила від 2017 року, яке встановлює тарифи на транспортування газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: