У Росії норвежця звинувачують у зборі інформації про атомні субмарини

Вівторок, 2 квітня 2019, 16:55

У російській прокуратурі заявили, що обвинувачений у шпигунстві підданий Норвегії Фруде Берг збирав інформацію про атомні субмарини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

"Берг збирав інформацію про атомні підводні човни ВМФ Росії, яку отримав від співробітника російського оборонного підприємства, який діяв під контролем спецслужб", - сказала прокурор Мілана Дигаєва.

За її словами, звинувачення вважає, що Берг співпрацював з норвезькою розвідувальною службою за грошову винагороду.

У вівторок суд у Москві приступив до розгляду справи норвежця. Наступне засідання відбудеться в середу, 3 квітня. Суд приступить до допиту свідків сторони обвинувачення.

Бергу інкримінують шпигунство. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Російські спецслужби затримали Бергa 5 грудня 2017 року біля готелю в Москві за звинуваченням у шпигунстві. У звинуваченні стверджується, що він нібито пересилав гроші через "Пошту Росії" жінці на ім'я Наталя в Москву. А у відповідь отримував від неї інформацію, зокрема, про ядерні субмарини Росії в Арктиці.

Чоловік визнав себе кур'єром військової розвідки Норвегії, але каже, що його "обдурили". Він стверджує, що відправити конверти його просив знайомий з Осло, який говорив, що "гроші дуже потрібні людині, для якої призначені". Берг запевняє, що не знав, що бере участь у спецоперації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.