В Австрії чиновник пішов у відставку після порівняння мігрантів зі щурами

Вівторок, 23 квітня 2019, 14:29

Віце-канцлер Австрії заявив, що член його партії піде у відставку після написання вірша, в якому є порівняння мігрантів з щурами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе заявив, що Крістіан Шильхер покине антиміграційну Партію свободи і піде у відставку з посади заступника мера Браунау-ам-Інн, у якому народився Адольф Гітлер.

Пісенька під назвою "Міський щур" з'явилася в місцевому виданні Партії свободи в Браунау. У вірші є застереження проти змішування культур, що викликало сильну критику з боку лівоцентристської опозиції.

"Так само, як ми живемо тут, інші щури, які (прийшли) в якості гостей або мігрантів, повинні розділити наш спосіб життя! Або швидко забратися звідси!" – йдеться у вірші.

Канцлер Себастьян Курц, консерватор, який керує Австрією разом з Партією свободи в якості партнера по коаліції з кінця 2017 року, зажадав у понеділок, щоб партія відмежувалася від цього вірша. Він сказав, що "вибір слів є огидним, нелюдським і глибоко расистським."

Штрахе сказав, що Крістіан Шильхер, який сказав у понеділок, що хотів бути провокаційним, але не нашкодити нікому, пішов у відставку за власним бажанням, щоб запобігти шкоди партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.