Кім Чен Ин прибув до Росії на бронепоїзді

Середа, 24 квітня 2019, 09:00

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин 24 квітня перетнув кордон з Росією на поїзді, повідомили російські ЗМІ. Це його перша поїздка до РФ, спрямована на пошук підтримки президента Владіміра Путіна в той час, коли ядерні переговори з Вашингтоном перебувають у невизначеності.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Очікується, що Кім шукатиме допомоги союзника для зменшення економічного тиску, викликаного американськими і міжнародними санкціями.

Молодий лідер зустрінеться з Путіним у Владивостоці в четвер у зв'язку з ядерним глухим кутом у переговорах зі США, сказав помічник Кремля Юрій Ушаков.

"За останні кілька місяців ситуація навколо півострова дещо стабілізувалася, багато в чому завдяки ініціативам Північної Кореї з припинення ракетних випробувань і закриття свого ядерного полігону", - сказав Ушаков.

США підтвердили, що КНДР провела випробування зброї

"Росія має намір допомогти будь-яким способом закріпити цю позитивну тенденцію", - додав вiн.

Кіма, який приїхав у броньованому потязі, на російському кордоні зустріли квітами та хлібом і сіллю.

Потім він відвідав Дім російсько-корейської дружби, розташований на станції Хасан, побудованій перед візитом 1986 року його покійного діда і засновника держави Кім Ір Сена, який помер у 1994 році.

КНДР вимагає від США виключити Помпео з ядерних переговорів

Офіційне агентство Пхеньяна KCNA повідомило, що Кім вирушив до Росії у супроводі ключових помічників, зокрема міністра закордонних справ Рі Йонг Хо і ядерного переговірника Чо Сон Ху.

Кім намагається заручитися підтримкою з боку Москви після другої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у В'єтнамі в лютому, яка завершилася безрезультатно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: