У Британії нова партія для виборів в ЄП, двоє кандидатів вже знялися через образливі твіти

Четвер, 25 квітня 2019, 10:58

У Великій Британії створили нову партію Change UK, яка братиме участь у виборах до Європарламенту. За останні два дні двоє її кандидатів знялися з виборів через старі дописи у Twitter.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Кандидат Алі Садджаді змушений був вийти з виборчих перегонів у вівторок після того, як журналісти The Independent знайшли зневажливий допис у Twitter від 2017 року.

Садджаді написав, що може уявити підтримку Brexit, якщо це означатиме, що до Британії більше не приїжджатимуть румунські кишенькові злодії.

"Коли я чую, що 70% кишенькових злодіїв, яких ловлять у лондонському метро є румунами, це змушує мене підтримувати Brexit", - написав він у листопаді 2017-го.

В його профілі у соціальних медіа також знайшли інші коментарі, які можна вважати принизливими для жінок.

Другий кандидат вийшов з європейських виборів у середу після того, як з'ясувалося, що раніше він писав принизливі коментарі про жінок і представників меншин.

Джозеф Руссо, який був головним кандидатом партії у Шотландії, писав про те, що боїться чорношкірих жінок.

"Чорні жінки лякають мене. Я зрозумів це, колу мене в Амстердамі переслідували божевільна чорна шльондра", - написав він в одному з твітів у 2012 році.

Повідомлення у соцмережі Руссо видалив, але їх встигли опублікувати британські ЗМІ.

Партія Change UK у вівторок оприлюднили свій список кандидатів на європейські вибори, заплановані на 23 травня у Британії. До списку, зокрема, увійшла сестра колишнього глави МЗС Британії Боріса Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.