Юнкер: не бачу істотної різниці між Порошенком і Зеленським, якщо йдеться про РФ

Понеділок, 29 квітня 2019, 13:34

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не бачить принципової різниці між чинним президентом України Петром Порошенком і обраним президентом Володимиром Зеленським, якщо йдеться про Росію.

Про це він заявив в інтерв’ю Rzeczpospolita, повідомляє "Європейська правда".

"Я дуже уважно слухав заяви обраного президента і не знайшов жодної істотної різниці між ним і Порошенком, якщо йдеться про Росію. Факт, що він прагне завершити війну на сході України, Москві не допомагає" - заявив Юнкер.

При цьому він не став висловлювати якихось оцінок майбутнього президента.

"Побачимо. Ми і надалі будемо підтримувати Україну. Я завжди у контактах з українцями підкреслюю, що боротьба з корупцією повинна бути підсилена" - наголосив президент Єврокомісії.

"Жодна інша держава за межами ЄС не отримувала від нас такої великої допомоги! Українці провели засадничі, складні реформи. Але обраний президент не проти європейської інтеграції України" - зазначив Юнкер, відповідаючи на питання, чи став результат виборів в Україні успіхом Росії.

Нагадаємо, спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що підтримує прямий діалог лідера президентських перегонів в Україні Володимира Зеленського та президента Росії Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.