Берлін не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ

Середа, 3 квітня 2019, 17:51

Німеччина не бачить причин для скасування санкцій ЄС щодо Росії.

Про це заявив офіційний представник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

 "Ні", - лаконічно відповів Зайберт на запитання про те, чи слід розглядати участь німецького міністра економіки Петера Альтмаєра у церемонії відкриття заводу по збірці автомобілів Mercedes в підмосковному "Єсипово" як відхід Берліна від політики санкцій проти РФ.

"Санкції щодо Росії були введені тому, що на те є причини, - нагадав Зайберт на урядовій прес-конференції. - І санкції можуть бути скасовані, якщо відпадуть ці причини, які полягають в анексії Росією Криму, яка суперечить міжнародному праву, в російській військовій дестабілізації ситуації на сході України і невиконанні положень Мінських угод".

І поїздка міністра економіки, додав він, нічого в такому підході Берліна не змінює.

Як пояснила прес-секретар Альтмаєра Анніка Айнхорн, в участі міністра економіки в церемонії відкриття німецького підприємства за кордоном немає нічого екстраординарного. Це бувало і раніше, адже під час закордонних поїздок він часто відвідує промислові підприємства, сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.