Британія може взяти участь у виборах до Європарламенту - міністр

Четвер, 4 квітня 2019, 14:46

Британський міністр з питань Brexit Стівен Барклай не виключає можливості участі країни у виборах до Європейського парламенту наприкінці травня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Проведення європейських парламентських виборів через три роки після того, як країна проголосувала за вихід, в цілому зашкодить нашій політиці", - заявив Барклай, додавши, що таку перспективу не можна виключати.

"Якщо ми є членом Євросоюзу, то відповідно до договору ми будемо зобов'язані проводити європейські парламентські вибори", - зазначив міністр.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей раніше заявила, що не хоче, щоб Британія брала участь у виборах, але це може статися, якщо їй доведеться продовжити дію Brexit після 12 квітня.

Європарламент затвердив безвіз для британців після Brexit

Нагадаємо, Палата громад проголосувала за законопроект, який зобов'язує уряд попросити у ЄС знову відтермінувати Brexit.

Мей прагне переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23-26 травня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.