Путін обговорить з президентом Фінляндії подальше членство РФ у Раді Європи – джерела

П'ятниця, 5 квітня 2019, 16:51

Президент РФ Владімір Путін на зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо наступного тижня буде обговорювати ситуацію навколо Росії в Раді Європи.

Про це йдеться у статті "Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати покарання Росії у ПАРЄ".

Путін і Нііністьо зустрінуться наступного вівторка, і, за даними джерел" Європейської правди", ця зустріч буде присвячена передусім подальшому членству Росії у Раді Європи.

В Раді Європи є домовленість, що Нііністьо буде "зв’язковим" між Путіним та європейськими керівниками. Від результатів цієї зустрічі може залежати ймовірне повернення російської делегації до ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що прихильники Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи підготували план, який передбачає позбавлення ПАРЄ права накладати санкції на РФ.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ.

Як відомо, зараз у Страсбурзі триває дискусія про те, що робити з Росією, яка перебуває під санкційним тиском у ПАРЄ та повністю зупинила сплату внесків до бюджету Ради Європи, вимагаючи повністю скасувати санкційний механізм. Внесок РФ становить приблизно 33 млн євро, або 7% від бюджету організації.

На минулій сесії ПАРЄ у січні Ягланд офіційно ініціював роботу над змінами до статуту Ради Європи задля того, щоби вирішити кризу з участю Росії у роботі РЄ та з російськими неплатежами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.