Китай виграв найбільше через "Brexit-параліч" у ЄС - єврокомісар

Понеділок, 8 квітня 2019, 14:30

Єврокомісар з питань цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер вважає, що, глухий кут, куди зайшов Brexit, паралізував Європу і підсилив Китай.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Die Welt.

Еттінгер заявив, що тривалі дискусії з приводу виходу Великої Британії з ЄС "зміцнили інших", таких як Китай.

"Ми маємо справу з Brexit вже понад два роки. Це коштує часу і зусиль, нервів і грошей. Так багато важливіших речей можна зробити", - сказав він.

"Найбільшим переможцем є Китай. Китайці можуть просувати свою стратегію без перебоїв і стрибати по світу з можливостями, які Європі не вдається охопити, тому що вона настільки зайнята собою", - додав Еттінгер.

Генерал США заявив про ризики війни з Китаєм та окупації Росією Одеси й Румунії

Еттінгер сказав, що він не "наважиться" на будь-який прогноз щодо кінцевого результату Brexit, але додав, що у випадку тривалого перенесення він не виключає, що "британці в кінцевому підсумку скасують своє прохання про вихід".

Рішення будуть прийняті на позачерговому засіданні Ради в середу, зазначив він, додавши: "До 10 квітня британці повинні нарешті знати, чого вони хочуть - і не тільки те, що вони не хочуть".

Європейські компанії відстають в таких галузях, як 5G і штучний інтелект, попередив Еттінгер, закликаючи до "цифрового союзу" і спільної європейської промислової політики.

Еттінгер раніше закликав ЄС заблокувати участь Італії в китайському гігантському інфраструктурному проекті "Шовковий шлях".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: