Родичі в'язнів Кремля звернулися із проханням до членів ПАРЄ

Вівторок, 9 квітня 2019, 21:50

Рідні та близькі понад півсотні українців, що є політичними в’язнями та утримуються у Росії, звернулися із відкритим листом до всіх депутатів у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Текст листа, оприлюднений Центром Громадянських Свобод, є у розпорядженні "Європейської правди".

"З болем та жалем спостерігаємо спроби Росії повернутися до ПАРЄ, не виконуючи вимог Асамблеї, що містяться у її резолюціях", йдеться у листі із нагадуванням про звіт депутата Тіні Кокса, що має на меті скасування санкційного механізму. Автори наголошують, що схвалення такої пропозиції дасть Москві змогу "уникнути відповідальності за те, що вона зробила із нашими близькими".

"Така реформа для когось означатиме політичне рішення, а для нас – втрату надії. Ми закликаємо вас шукати таке рішення, яке передбачало би дії Росії – звільнення політичних в’язнів у РФ, в окупованому Криму та тих, кого затримали на Донбасі".

Під документом стоять підписи родичів 55 політв’язнів, об’єднаних у Асоціацію політичних в’язнів Кремля та ГО "Звільнення з полону". Вони нагадують, що це не повний список політв’язнів – у Росії утримується щонайменше 97 осіб із таким статусом, а також є понад 120 військовополонених та цивільних заручників у окупованому Донбасі.

Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати тиск на Росію в ПАРЄ

 

"Для когось це просто імена. Для нас це – чоловіки та жінки, брати, сестри або діти", підкреслюють автори листа.

Як повідомлялося, напередодні політичний комітет ПАРЄ підтримав принципові поправки до термінової доповіді, через яку проросійське лобі намагається змінити регламент, що забезпечило б повернення делегації Росії.

Голосування щодо доповіді відбудеться у ПАРЄ в середу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.