У ПАРЄ суттєво змінили проросійську доповідь - Ар’єв

Понеділок, 8 квітня 2019, 16:49

Політичний комітет ПАРЄ підтримав принципові поправки до термінової доповіді, через яку проросійське лобі намагається змінити регламент, що забезпечило б повернення делегації Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Укрінформ".

"Нині у політичному комітеті, наскільки я знаю, суттєво змінили редакцію доповіді. І Росія не отримає бажане", - сказав голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

За його словами, РФ вимагає змінити процедури моніторингу і запровадження санкцій, зокрема, долучити до цього процесу не лише парламентську гілку, але й міністерську на рівні Комітету міністрів РЄ.

"Але зараз ці наміри зазнають поразки. І, фактично, Росія не отримає те, що хотіла. Ми будемо продовжувати боротися. Голосування – післязавтра", - додав Ар’єв.

Лобісти Росії у ПАРЄ облаяли українську делегацію – депутат

Раніше він пояснив, що зазначена доповідь жодним чином не повертає РФ напряму до Асамблеї, але теоретично може сприяти цьому.

Як відомо, ПАРЄ сьогодні затвердила термінові дебати про роль і місію ПАРЄ, метою яких є ухвалення резолюції і подальше повернення російської делегації в асамблею.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути делегацію РФ до ПАРЄ.

Прихильники Росії у ПАРЄ вже підготували план, який передбачає позбавлення Асамблеї права накладати санкції на РФ.

Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Читайте також: "Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати тиск на Росію в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.