Рада ЄС заслухала Польщу в рамках санкційної процедури

Середа, 27 червня 2018, 09:47

У вівторок на засіданні Ради ЄС відбулося слухання Польщі у справі верховенства права.

Про це повідомляє агентство PAP.

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс розповів, що під час слухання з боку польського уряду не було представлено жодних пропозицій змін у судовій системі.

"Польський уряд представив стан речей, не вказуючи, що хотів би запровадити подальші зміни окрім тих, що вже були запроваджені" - сказав він.

Тіммерманс наголосив, що Єврокомісія переконана у необхідності розв’язання справи щодо верховенства права за допомогою діалогу і такої ж позиції дотримуються держави члени.

Віце-президент ЄК наголосив, що у Польщі і надалі існує системна загроза для верховенства права, і щоб Єврокомісія підтвердила її зникнення, потрібні подальші кроки з боку польської сторони.

Питання верховенства права у Польщі і подальших кроків в рамках статті 7 Договору про ЄС буде обговорюватися на наступній зустрічі міністрів європейських справ у рамках Ради ЄС.

Європейський Союз раніше пригрозив позбавити Польщу права голосу в раді ЄС через судову реформу, але на захист Варшави стала союзна Угорщина.

Польща вважає, що законодавчий процес із реорганізації своєї судової влади відповідає європейським стандартам і називає побоювання Єврокомісії щодо загроз верховенству права безпідставними.

У червні Європейська комісія підтвердила, що Польща не виконала ключові вимоги комісії щодо незалежності судів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.