У італійській коаліції розбіглися погляди на легальні коноплі

Субота, 11 травня 2019, 14:49

Італійська коаліція двох партій, яка сперечається з питань податків, бюджету, інфраструктури та довкілля, зіткнулася зі ще одним каменем спотикання, яким цього разу стали коноплі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Керівник партії "Лігa" Маттео Сальвіні, який є міністром внутрішніх справ і віце-прем'єром, хоче закрити магазини, які законно продають канабіс зі значно зниженою міцністю.

Такий крок суперечить поглядам багатьох виборців партнера "Ліги" по коаліції - руху "5 зірок", йдеться у матеріалі.

Хоча багато членів "5 зірок" виступають проти декриміналізації, її член Маттео Мантеро у січні запропонував слідувати прикладу країн, таких як Уругвай та Канада, і легалізувати вирощування для особистого та рекреаційного використання. Лідер партії, віце-прем'єр Луїджі Ді Майо, в той час назвав це "доброю ідеєю".

"Цього немає в нашому урядовому пакті, держава не повинна стати контрабандистом", - заявив Сальвіні, додавши, що поліція за його командою вже почала закривати деякі магазини, що продають продукти з конопель. "Ми починаємо війну з наркотиками, вулиця за вулицею, магазин за магазином", - сказав він.

В Ірландії анонсували декриміналізацію героїну, кокаїну і канабісу

"Легкий" канабіс, визначений як такий, що має вміст тетрагідроканабінолу (ТГК) 0,2% або менше, поширився в магазинах Італії з 2016 року. Продаються як суцвіття рослини, які можна курити, так і продукти, виготовлені з їхніх інгредієнтів.

Онлайн-опитування телевізійної мережі Sky TG 24 в кінці минулого року показало, що італійці здебільшого підтримують менш жорстку політику щодо рекреаційного вживання канабісу.

"Я не бачу причин для закриття магазинів. Держава повинна підтримувати малий і середній бізнес", - сказав депутат від "5 зірок" Карло Сібілья, який є помічником у міністерстві внутрішніх справ Сальвіні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: