Росія завдала нових авіаударів у Сирії - спостерігачі

Понеділок, 13 травня 2019, 09:53

Російські літаки здійснили нові рейди на райони міста Аль-Гбіт і села Шир-Мгар на північному заході Сирії, де Москва домовилася з Туреччиною створити зону "деескалації".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на британський Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Загалом авіація РФ здійснила на території "деескалації" до 20 нальотів у неділю, 12 травня, йдеться у повідомленні. Водночас на землі сили режиму Башара Асада та його союзники зіткнулися у боях з угрупованнями, які утримують території півдня Ідліба. Також йдеться про скидання бомб в регіоні проурядовими вертольотами. 

РФ і Асад посилили бомбардування в Сирії: ООН каже про 200 загиблих з лютого

В результаті бойових дій у неділю загинуло 9 осіб, переважно діти, сказано в звіті спостерігачів.

За останніми даними Центру моніторингу, від 30 квітня 33 цивільні особи, зокрема 10 жінок і 9 дітей, загинули внаслідок російських повітряних бомбардувань в Ідлібі і Хамі. Також повідомляється про десятки загиблих джихадистів.

Після укладання перемир'я Путіна-Ердогана в вересні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини задокументував смерті 1058 осіб внаслідок бойових дій в районах угоди, 487 з них - цивільні.

Макрон обіцяє зберегти підтримку сирійських курдів

Сирійські повстанці, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Асад прагне відновлення контролю над стратегічними магістралями М5 і М4 від Алеппо до Хами і Латакії на узбережжі Середземного моря, двома найважливішими транспортними артеріями довоєнної Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: