Brexit-партія виграє вибори до Європарламенту у Британії - опитування

Понеділок, 13 травня 2019, 11:14

Партія Brexit Найджела Фараджа, створена лише місяць тому, може розраховувати на великий успіх на виборах до Європейського парламенту.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані соціологічного опитування, опублікованого The Guardian.

Рейтинг партії Фараджа зріс до 34% - більше, ніж у консерваторів і лейбористів разом узятих. За два тижні популярність партії Brexit збільшилася на 6 відсоткових пунктів.

На другому місці йде Лейбористська партія – 21% (зниження на 7 відсоткових пунктів з квітня), третьою йде Ліберальна демократична партія – 12%. Правляча Консервативна партія - лише четверта з рейтингом 11%.

Далі йдуть "Зелені" - 8%, євроскептична партія UKIP, яку раніше очолював Фарадж – 4%, Шотландська національна партія - 4% та нова партія, що підтримує членство в ЄС, Change UK – 3%.

Велика Британія візьме участь у виборах до Європарламенту, так як вже очевидно, що їй не вистачить часу для ратифікації угоди про вихід з ЄС в парламенті.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.