Клімкін: одні лише персональні санкції ЄС через роспаспорти будуть "зрадою"

Понеділок, 13 травня 2019, 15:08

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наполягає, що ЄС повинен погодити системну відповідь на рішення Росії про роздачу російського громадянства мешканцям окупованих територій.

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами після зустрічі з європейськими міністрами, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Клімкін запевняє, що знайшов розуміння з боку європейських колег.

"Євросоюз розуміє, що цього разу якимись формальними, персональними санкціями нічого не має закінчитись. Бо це буде те, що у нас називають "зрада". Якщо ще 10, 20,  50 людей поставимо під санкції – це буде не відповідь", - заявив він.

Клімкін водночас визнав, що єдності щодо протидії росіянам наразі немає.

"Має бути системна відповідь. На жаль, поки що є різні думки (про сутність нових обмежень), але добре, що ми почали рухатися до такої відповіді", - заявив він.

Міністр також наголосив, що проблема роздачі російських паспортів актуальна також для окремих держав-членів ЄС: "Це мегапроблема для нашої національної безпеки. Але хіба для Латвії чи Естонії це не проблема?"

Як повідомляла раніше Європейська правда, наразі у ЄС в принципі нема згоди про запровадження санкцій проти Росії через паспортизацію на Донбасі. Частина держав взагалі не готові на запровадження санкцій з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: