Єврокомісар про зрив заяви Східного партнерства: раджу розслабитися і святкувати

Понеділок, 13 травня 2019, 19:37

Європейський комісар з питань сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган не бачить проблем у зриві узгодження спільної заяви з нагоди Східного партнерства.

Про від це заявив у Брюсселі відповідаючи на запитання "Європейської правди".

Комісар не став заперечувати інформацію джерел, про те, що ЄС та держави-партнери планували ухвалення спільної заяви і не зійшлися у формулюваннях. Водночас, він наголосив, що не вважає ухвалення такого рішення важливим.

"Можливо, причина у тому, що я не дипломат, і тому недостатньо ціную заяви і декларації", - зауважив він. "Ви порівняйте зусилля, які ми витрачаємо на узгодження заяв, і нереальні досягнення. Була би моя воля – я би точно віддав перевагу досягненням", - додав єврокомісар.

Він також вважає, що лідерам держав партнерам, які прибули до Брюсселя на відзначення цієї дати, не варто приділяти увагу тому відсутності спільного рішення. "Скажу чесно, я би порадив своїм колегам, головам держав насолодитися 10 річчям, святкувати", - заявив Ган.

Як повідомлялося, українська сторона також не вважає за трагедію зрив спільного документа, оскільки він і без того не був достатньо амбітним, щоби мати цінність для української сторони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: