Ув’язнених каталонських політиків відпустять на відкриття роботи парламенту Іспанії

Вівторок, 14 травня 2019, 16:30

Верховний суд Іспанії дозволив п'ятьом ув'язненим каталонським політикам, обраним депутатами і сенатором, взяти участь в інавгураційному засіданні нового парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Обрані депутатами Оріол Жункерас, Жосеп Руль, Жорді Туруль та Жорді Санчес, а також обраний сенатором Рауль Ромева зможуть вийти з в'язниці для того, щоб скласти присягу членів парламенту 21 травня.

Однак Верховний суд наголосив, що після присяги вони будуть змушені повернутися до своїх тюремних камер. Щоправда після присяги Верховний суд буде просити у парламенту дозволу на будь-які процесуальні дії щодо ув'язнених депутатів.

У Мадриді триває процесс над низкою каталонських політиків за звинуваченнями у заколоті і інших злочинах, пов’язаних з організацією забороненого референдуму про незалежність для Каталонії.

Позачергові вибори в Іспанії пройшли 28 квітня. Оріол Жункерас і Рауль Ромева пройшли в парламент за списком партії "Ліві республіканці Каталонії". Жорді Санчес, Жорді Туруль і Жосеп Руль стали членами парламенту від блоку "Разом за Каталонію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: