Нідерланди призупинили місію в Іраку на тлі напруги на Близькому Сході

Середа, 15 травня 2019, 17:01

Уряд Нідерландів призупинив військову тренувальну місію в Іраку через можливі загрози на тлі загострення ситуації в регіоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Представник Міністерства оборони Нідерландів заявив, що місія в Іраку була припинена до подальшого повідомлення, але відмовився відповідати про характер можливих загроз.

Близько 50 голландських солдатів не мають права залишати свою базу в Ербілі з вечора неділі. У цього північному іракському місті вони готують курдські сили для боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава".

За словами представника Міноборони, відкликання голландських солдатів з цього району "в даний час не обговорюється".

Трамп збереже війська в Іраку, щоб стежити за Іраном

Голландці також проводять тренування в Багдаді. Навчальні заняття там також були припинені ввечері в неділю, але сьогодні відновилися, оскільки вони проводяться в закритих комплексах.

Раніше сьогодні вже було оголошено, що німецькі солдати в Іраку також призупинили свою місію. Крім того, Сполучені Штати відкликали частину персоналу з посольства в Багдаді і консульства в Ербілі.

Офіційні причини таких кроків не називаються, але, очевидно, що вони можуть бути пов'язані з напруженістю між США і Іраном.

Минулого тижня представники уряду США заявили, що Іран мобілізував групи в Іраку і Сирії для нападу на американців. Тому минулого тижня США направили шість військових кораблів, систему ПРО і морську піхоту в Перську затоку і Аравійське море.

Раніше Іран оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.