Віце-президент Єврокомісії допустив повернення кордонів у Європі

Четвер, 16 травня 2019, 13:05

Якщо країни Центрально-Східної Європи надалі відмовлятимуться від солідарності з рештою блоку, рано чи пізно кордони в Європі будуть відновлені.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Під час дебатів у Європарламенті за участі кандидатів на посаду нового президента Єврокомісії Тіммерманс, голландський кандидат від Партії європейських соціалістів, заявив про необхідність розробки плану з підтримки країн Африки, аби мігранти припинили користуватися послугами контрабандистів з потрапляння в Європу.

Він також наголосив на потребі ефективного захисту зовнішніх кордонів ЄС, але, за його словами, цього недостатньо, оскільки потрібна солідарність в Європі у справі прийняття біженців.

"Солідарність існує не тільки тоді, коли нам щось подобається, але також тоді, коли нам щось не подобається. Якщо країни Центрально-Східної Європи будуть надалі відмовляти в солідарності, раніше чи пізніше кордони в Європі будуть повернені", - сказав Тіммерманс.

План щодо розподілу мігрантів був погоджений Радою ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ у вересні 2015, ним передбачалося розміщення 120 000 біженців по всіх країнах Євросоюзу.

Деякі країни ЄС на тлі кризи з біженцями з листопада 2015 року запровадили контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони.

Єврокомісія домагається у Суді ЄС покарання для Чехії, Польщі та Словаччини за недотримання міграційних правил ЄС і відмову виконувати квоти на розподіл біженців.

Угорщина також відмовляється приймати біженців попри рішення Суду ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.